Heb je er wel eens over nagedacht hoeveel talen er zijn? Spreektalen – bijna elk land heeft wel een eigen taal, gebarentaal, doventaal, beeldtaal, dierentaal, geheimtaal. Zo belangrijk vinden we het dat we elkaar echt verstaan en kunnen begrijpen. Als je erover nadenkt is het best een wonder dat dat elke keer weer lukt.

In de Bijbel, die in bijna alle talen van de wereld vertaald is, staat een mooi verhaal over hoe het komt dat wij elkaar verstaan. Het verhaal van Pinksteren vertelt over een wind die opsteekt, waarna iedereen buiten opeens begrijpt wat de leerlingen van Jezus vertellen. Die wind is dus niet zomaar een briesje, maar Gods Geest die alle mensen in liefde met elkaar verbindt. Want de heilige Geest, die mensen enthousiast maakt, is iets van ‘samen’!

Ons Pinksterthema helpt je om in alle talen te laten weten dat je om elkaar geeft. De vijf rubrieken laten horen hoe je in jouw gezin en met jouw kind vorm kunt geven aan ‘Elkaar verstaan’: met een kijktafel en spelletjes, gebedjes, bijbelverhalen, verdieping, prentenboeken en versjes. Wat spreekt jou/jullie aan?

Meer info: www.geloventhuis.nl