Op 24 november was het zover, het St. Caeciliaconcert door het Emmauskoor in de Josephkerk in Zeist.

We waren best benieuwd hoe het zou gaan: zouden er op deze prachtige herfstdag wel mensen naar ons komen luisteren?

Maar het kwam helemaal goed. We hadden een fijn publiek van zo’n 75 mensen.

Het koor klonk prachtig. Voor de pauze in wat serieuzere werken van Schubert en Pergolesi. Na de pauze gingen we lekker los op o.a. Bridge over Troubled Water en You raise me up!

Heel blij waren we ook met de muzikale bijdragen van sopraan Daniëla Bloem, fluitiste Gerda Giezeman en pianist Bastiaan Heeren. Brian Lamb liet ons- naast het begeleiden van het koor – ook nog genieten van de prachtige klanken van het grote orgel in de Josephkerk. Zelf vond ik het heerlijk om naast het dirigeren ook nog op te treden als alt en fluitiste.

Van het Zeister archief hadden we twee prachtige St. Caeciliavaandels te leen gekregen, en Elly draaide als koster enthousiast zo maar een zondagmiddag-dienst.

We mochten na afloop veel complimenten in ontvangst nemen, het was echt een geslaagde middag!

Iedereen nogmaals hartelijk bedankt voor de geweldige inzet.

Louise Janssen,

Dirigente Emmauskoor