Dompel je onder in de geschiedenis én actuele betekenis van een van de invloedrijkste muziekstromingen sinds haar ontstaan in het slavernijverleden. Een reis langs het onderbelichte verhaal van een muziekgenre en lifestyle. Met artiesten zoals Mahalia Jackson en Aretha Franklin, maar ook met Martin Luther King, Elvis Presley en Kanye West. Gospel leeft! En niemand leeft gospel zoals de geweldige zangeres én co-curator Shirma Rouse.
Naast de tentoonstelling presenteert het museum spetterende live-optredens in samenwerking met TivoliVredenburg en Gospelfestival Amsterdam. Er komen dus swingende tijden aan!

Beleef de kracht en hoop van gospel
De tentoonstelling neemt de bezoeker mee langs de muziek, lifestyle en boodschap van gospel. Bijzondere historische video- en audiofragmenten, interviews en concerten van de meest iconische gospelartiesten aller tijden worden getoond naast indrukwekkende objecten als de zogenoemde Slave Bible, de toga van Martin Luther King en een van de eerste Hammond orgels. Via wereldberoemde liederen van artiesten als de Fisk Jubilee Singers en Mahalia Jackson worden niet alleen de geschiedenis en de kracht van Afro-Amerikaanse gospel duidelijk, maar ook hoe deze muziek in Nederland werd ontvangen.

Data: vrijdag 30 september 2022 t/m zondag 9 april 2023

Plaats: Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht

Openingstijden: klik hier.

Meer informatie over de tentoonstelling: lees hier.