A.s. zondag, 20 juni, is het wereldvluchtenlingendag. In dat weekend wordt er op verschillende plaatsen in Nederland gewaakt voor mensen die zijn gevlucht en in ons land terecht zijn gekomen. Er zijn wakes in Den Haag, Hoorn, Utrecht en Enschede. Zwolle levert een bijdrage aan de Haagse Wake. Meer dan honderd kerken doen mee aan de actie van Kerk in Actie om vluchtelingen in Griekenland te helpen, tientallen AZC’s worden bezocht met bijvoorbeel een cake of bloemen om zo contacten te leggen. Meer dan 50 kerken hebben liturgiesuggesties in verband met het thema ‘Ontmoeting verandert’ opgevraagd en zullen er in kerkdiensten aandacht aan besteden. Vluchtelingenwerk richt zich deze dagen ook in het bijzonder op ontmoeting. In het project ‘Bakkie doen‘, worden vluchtelingen bij Nederlanders thuis uitgenodigd om een bakkie te drinken.
Kortom: ‘heel Holland waakt’ rond wereldvluchtelingendag, op verschillende manieren.

Foto: RKKerk