Van 18 t/m 25 mei 2020 kunt u meer op pelgrimsreis naar Ierland. We treden in de voetsporen van een ridder, die na zijn pelgrimsreis naar Ierland, een Ierst getint klooster bouwde op landgoed Oostbroek, tussen De Bilt en Zeist. Vanhieruit is de omringende regio, toen nog grotendeels moerasland, ontgonnen. Er zijn in de regio Utrecht-Oost nog meer Ierse invloeden aanwezig. Deze reist maakt de cultuurhistorische achtergrond van onze regio voelbaar.

Het is een themareis voor moderne pelgrims langs hoogkruisen, een middeleeuws pelgrimsoord in het noordwesten, het prehistorische Newgrange en in Dublin het beroemde Book of Kells. Een kennismaking met de Iers-Keltische traditie die vanaf de zevende eeuw de Europese cultuur diepgaand heeft beïnvloed. Daarnaast ook natuur, zoals wandelen bij oude ruïnes en langs hoge kliffen.

Op vrijdag 27 september 2019 vindt vanaf 19.30 uur een informatieavond plaats in de grote zaal van ‘De Voorhof’ naast de Dorpskerk in De Bilt, Burgemeester de Withstraat 29a. Truus Kreeft en Gert Landman vertellen over deze reis die zij zullen leiden. Vanaf half acht staat de koffie klaar, en ook de beamer met een overzicht van de reis (de excursies etc.). Van harte welkom.

Meer informatie: Gert Landman, gertlandman@planet.nl en Truus Kreeft, truus.kreeft@hetnet.nl.