Zondag 27 november is Han Damen zeer plotseling overleden aan een hartstilstand.
Han werd geboren op 15 november 1947 in Langbroek. Hij kreeg 4 broertjes, Harrie, Willem, Herman en Martien en 1 zusje Lily. Hij groeide op in een bescheiden, gastvrij en zorgzaam gezin. Han was al vroeg betrokken bij de Martinusparochie in Doorn als misdienaar. Hij deed dit erg graag. Vooral bij een trouwerij, want dan hoefde hij niet naar school, zo vertelde hij regelmatig aan zijn kinderen.

Hij ontmoette Alie en ze trouwden in 1971. Ze bouwden een huis naast de Houtzagerij, welke zijn lust en leven was. Naast de Houtzagerij was Han bij de vrijwillige brandweer en collectant in de kerk. Dit deed hij altijd met veel plezier. Han en Alie kregen 4 kinderen, Johan, tweeling Aline en Anneke en Ellen. In die jaren was het een periode van hard werken. Ontspanning vond hij bij de schapen in de wei en zijn vrijwilligerswerk. In 1999 werd het eerste kleinkind geboren en sindsdien droeg hij met trots de titel opa.

Er bleek geen opvolger te zijn voor de Houtzagerij en in 2007 werden de activiteiten stopgezet. Het grote genieten begon al gauw met kleinkinderen om hem heen, klusjes op de Houtwerf en de vele vrijwilligerstaken die hij erbij nam. Han stond altijd voor iedereen klaar en deed dit met veel toewijding. Hij wilde nooit op de voorgrond zijn, maar vond het erg fijn wanneer zijn inzet gewaardeerd werd, dat hij gezien werd.

Han was een verbinder, even een praatje maken met een voorbijganger, een bezoekje aan iemand die het moeilijk had of een klusje voor iemand doen, het maakte hem een graag gezien persoon. Dit bleek ook tijdens zijn afscheid. Ontelbare mensen hebben in die week laten zien hoe groot zijn gemis gaat zijn.

Op 2 december hebben we afscheid genomen in een overvolle kerk. Het was een warm afscheid waarin herinneringen en dankbaarheid voor wat hij voor iedereen betekend heeft, de boventoon voerde. Vervolgens is hij, onder begeleiding van de vrijwillige brandweerkorps Cothen/Langbroek, in Langbroek begraven.

Wij wensen Alie, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe om dit verlies een plekje te geven.

Anneke Damen

Foto: uit het familiearchief