Zaterdag 15 juli overleed Herman Wouda op de leeftijd van 75 jaar. Na een lange succesvolle loopbaan bij Douwe Egberts, waar hij als directeur afscheid had genomen, werd Maarn gekozen voor de bouw van een duurzame woning. In 2015  was het huis gereed en verhuisden Herman en zijn vrouw Hetty van Driebergen naar Maarn. Het was toen al duidelijk dat hij wegens een te laat onderkende aandoening niet zo lang meer had te leven. Niettemin bleef hij zeer actief en heeft toch nog een aantal jaren, hoewel veel te kort, van zijn nieuwe huis en prachtige tuin kunnen genieten. Als liefhebber van goede muziek en in het bezit van een mooie tenor is hij een waardevolle aanwinst geweest voor het Gregoriaanse koor.

Zijn afscheid op  21 juli jl. in de St. Theresiakerk in Maarn, tijdens een gebedsviering, was omlijst met door hemzelf uitgekozen zang, piano- en orgelmuziek.  Herman is begraven op de St. Theresiabegraafplaats.

Peter Houdijk