Margreet werd op 16 maart 1933 te Apeldoorn geboren als  jongste van een een gezin met zes kinderen. Ze was een nakomertje. De lagere school doorliep ze tijdens de oorlog, waarna de Mulo volgde. Haar vader ving haar uit school thuis op – een vrolijke man, waarmee ze veel plezier beleefde – terwijl haar moeder een schoenenzaak runde. In die zaak hielp ze af en toe  maar ze was ook veel bij haar vader, totdat ze samen met een zestien jaar  oudere zus een schoenenwinkel begon aan de Hoofdstraat in Apeldoorn begon: Migré (Mieke-Greetje).

Dat was  In het begin van de vijftiger jaren. In 1960 trouwde ze met Frans Marcus. In 1966 kwam het gezin aan de Beatrixlaan te Leersum wonen. In Apeldoorn waren er al twee zoons geboren en door de komst van nog twee kindjes werd de bungalow al snel  te  klein. Ze verhuisden naar het Tolhuis aan de Rijksstraatweg waar het gezin bijna 25 jaar gelukkig  heeft gewoond. Toen de kinderen de deur uit waren werd er in 1994 verhuisd naar Rhenen, waar zij ook met plezier heeft gewoond. Haar algehele gezondheidstoestand werd echter zodanig dat ze in 2019 elders moest gaan wonen.  Het “Gouden Hart” te Leersum werd gevonden, waar ze nog ruim 4 jaar tevreden  heeft gewoond en op 15 juli jl. is overleden in de leeftijd van 90 jaar

Toen het gezin in Leersum ging wonen bestond de Andrieskerk nog maar een jaar. De  kinderen ontvingen er de Eerste Heilige Communie, werden er gevormd en de jongste twee werden er gedoopt.

Op zaterdagavond ging Margreet, samen met de pastoor, naar revalidatiecentrum De Hoogstraat om te assisteren bij de daar toen gehouden Eucharistievieringen. Door de week kwam ze daar veel op bezoek bij  eenzame bewoners. Ook was ze vanuit de parochie lid van  de Stichting De Hoogstraat.

De Andrieskerk is altijd belangrijk geweest voor Margreet en haar gezin. In totaal is zij daar 32 jaar parochiaan geweest. We zijn heel dankbaar dat haar afscheidsviering daar op 22 juli mocht plaatsvinden.

Voorganger, koster en koor waren geweldig!

Frans Marcus Sr.