In een overvolle St. Martinuskerk in Doorn werd een benefietconcert voor de Oekraïense vluchtelingen in Doorn gegeven met medewerking van het Utrechts Byzantijns koor. Het was een indrukwekkende avond, waarop naast belangstellenden ook veel vluchtelingen aanwezig waren. Mensen toonden zich erg geraakt, velen maakten filmpjes met hun telefoon en stuurden die direct door naar familie in Oekraïne. Ook zongen ze na afloop zelf spontaan een lied. De opbrengst van deze avond, die georganiseerd is door de Raad van Kerken,  bijna 1900 euro, is bestemd voor activiteiten met de vluchtelingen in Doorn. Nelleke Spiljard heette als voorzitter van de RvK de mensen welkom,  en de wethouder cultuur van gemeente Utrechtse Heuvelrug, Karin Oyevaar, sprak  een kort woordje van welkom en van waardering voor de avond.

Foto’s: B. Cozijnsen