Inspiratieavond waar we het thema verdriet en rouw verder met elkaar uitdiepen aan de hand van nieuwe inzichten en geven we handreikingen.

In ons bezoekwerk ontmoeten we mensen die een verlies te dragen hebben, soms meerdere verliezen op elkaar gestapeld. Dat kan door ziekte komen waarbij men steeds meer afscheid moet nemen van gezondheid en zelfstandigheid. Het kan bijvoorbeeld gaan om een oud verlies van lang geleden dat nog altijd meegedragen wordt. Het kan gaan om verlies door echtscheiding of het niet meer zien van de kleinkinderen, verlies van baan of verlies van zin in het leven. En ook kan het gaan om verlies van een dierbare door sterven. Rouw is een normale reactie op verlies en vindt plaats op alle lagen: in de  gedachten, gevoelens, in het lijf, in de waarneming van de wereld en op identiteitsniveau (wie ben ik zonder jou?).

Hoewel de wijze waarop we met deze situaties omgaan vaak op elkaar lijkt en herkenbaarheid oproept, is elk verdriet uniek. Niemand rouwt precies op dezelfde manier.

Op dinsdagavond 5 november om 19.30 uur is er een inspiratie-avond voor alle vrijwilligers die werken rondom rouw en afscheid. Het thema van deze avond is: Verdriet, keerzijde van de liefde.
Het is een avond voor bezoekgroepen, rouwgroepen, avondwakevoorgangers en parochiële uitvaartvoorgangers, maar ook voor overige belangstellenden.

Datum: Dinsdagavond 5 november 2019.

Tijd: 19.30 – 21.30 uur.

Plaats: Ons Centrum, Dorpsstraat 15, Doorn (links naast de kerk)

Aanmelden: kan tot 4 november bij Rosella van den Hoeven, r.van.den.hoeven@parochie-sintmaarten.nl  of 030-6922113.

Begeleiding: pastoraal werkers Fred Kok en Antoinette Bottenberg

Heeft u zelf na het lezen van deze uitnodiging behoefte aan een gesprek met een pastor, neem gerust contact met ons op via het secretariaat (mailadres en telefoonnummer staan hierboven vermeld)