In de maand oktober treft u bij de uitgang (of ingang) van onze Sint Andries een winkelmandje met collectedoos aan voor De Voedselbank Heuvelrug. De u bekende inzameling van levensmiddelen komt hiermee te vervallen. In bepaalde perioden lukt het de Voedselbank namelijk niet om, ondanks de steun van winkels en bedrijven, alle ‘schijf van 5-producten’ aan hun cliënten aan te bieden. Zo nu en dan is er een tekort aan verse levensmiddelen zoals vlees, groenten of fruit. Met uw gift kan de Voedselbank dit probleem opvangen en in bepaalde perioden aanvullende verse producten inkopen.

Deze werkwijze maakt dat cliënten van de Voedselbank verzekerd blijven van een gezonde maaltijd. Tegelijkertijd wordt verspilling tegengegaan omdat veel supermarkten, bakkerijen en andere bedrijven hun restant aan levensmiddelen blijven doneren aan de Voedselbank.

De Voedselbank Utrechtse Heuvelrug zorgt wekelijks voor voedselpakketten voor gezinnen die onder het bestaansminimum leven. Onze Andrieshof is een van de twee uitgiftepunten in onze gemeente. Wekelijks halen daar enkele tientallen gezinnen hun levensmiddelen op.

Deze collecte is een initiatief van onze diaconie. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Voor meer informatie, of hulp bij aanmelding, kunt u bellen met 06-13852205. De Voedselbank is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur en zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Of kijk op de website: www.voedselbankutrechtseheuvelrug.nl