De boostercampagne is zodanig gevorderd dat de meeste mensen die onze kerken bezoeken, deze boostervaccinatie inmiddels hebben ontvangen. Hoewel de besmettingscijfers nog steeds oplopen en voorzichtigheid zeker geboden blijft, achten wij het toch verantwoord om per 16 januari a.s. de kerken weer te openen.

De belangrijkste maatregelen nog even op een rij:

• Bij een reguliere viering zijn maximaal 50 personen op 1.5 meter toegestaan, reserveren is noodzakelijk. Klik hier om te lezen hoe elke locatie dit heeft geregeld.
  • Voor uitvaarten geldt een uitzondering van max. 100 personen op anderhalve meter (dus in onze gebouwen de maximale capaciteit op anderhalve meter).
  • Zolang er een avondlockdown is, zijn er alleen vieringen overdag.
  • Er is geen samenzang, geen koorzang, aantal koorzangers is max. 4 en als de dirigent meezingt 3.
  • Er zijn geen koorrepetities, alleen de cantoresgroep mag oefenen met max. 4 personen.
  • Ook in deze wintertijd moet er geventileerd worden, ramen/deuren staan tegen elkaar open.
  • De parochiecentra zijn alléén open voor uitvaartgesprekken en pastorale gesprekken. Alle activiteiten en vergaderingen vinden online plaats of worden opgeschort.
  • Er is geen koffiedrinken, ook niet buiten.
  • En natuurlijk blijven alle andere bestaande maatregelen blijven van kracht: de anderhalve meterregel, het placeren, de verplichting tot het dragen van een mondkapje bij verplaatsingen en de basisregels op het gebied van hygiëne, ventilatie en thuisblijven bij klachten.