Komt u ook een kijkje nemen? Van 30 juni t/m 12 september zijn op dinsdag t/m zaterdag de deuren van twaalf binnenstadskerken voor het publiek geopend. Vrijwillige gastheren en -vrouwen staan in die periode klaar om mensen desgewenst te informeren over de architectuur, bouwgeschiedenis en kunstschatten van de betreffende kerken. De toegang is traditiegetrouw gratis, maar een (kleine) donatie wordt op prijs gesteld. Alle kerken zijn rolstoeltoegankelijk. Onder de deelnemende kerken is ook de St. Catharinakathedraal.

Omdat veel van de kerken nog in gebruik zijn voor de eredienst, kan het voorkomen dat een kerk wegens huwelijks- of rouwdiensten gesloten is. Ook andere (besloten) bijeenkomsten kunnen tot sluiting leiden.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden van de deelnemende kerken op www.kerkenkijken.nl.

Bron tekst en afbeelding: Aartsbisdom Utrecht