Donderdag 26 augustus gingen onze Kisi-kinderen voor het eerst op kamp. ‘s Morgens werden zij, natuurlijk met slaapzak en kussen, door hun ouders bij ons kampeerterrein, Scouting Thorheim in Doorn, gebracht. Enkele kinderen sliepen steeds thuis, werden ‘s avonds (met tegenzin, dat is een goed teken) opgehaald en ‘s morgens weer gebracht. Door corona hadden de kinderen elkaar weinig gezien. Omdat ze nu een aantal dagen intensief met elkaar zijn opgetrokken, is de onderlinge band weer verder versterkt.

Iedere morgen ging priester Koos Smits stipt om 9 uur voor bij de Heilige Mis die in de tent plaatsvond. Deze open tent was geplaatst door Harrie van Dijk. Het voelde heel speciaal om de H. Mis buiten in de natuur te kunnen vieren, dit gaf een extra dimensie aan het kamp. De natuur werd ook bij de viering betrokken, zoals de verhalen over de eerste reizen van de apostelen. Ook lazen we over Ruth en Naomi, Ruth die met Boaz trouwde en een zoon kreeg, die Obed heette. Dit was weer de grootvader van David en over-over-over….overgrootvader van Jezus.
Op zaterdag konden de kinderen biechten bij priester Koos Smits. Ze hadden hun biecht goed voorbereid en ontvingen van de priester een kleine rozenkrans van kindje Jezus van Praag.

Ons verdere dagprogramma zag er globaal als volgt uit:

7.30 opstaan, 8.00 ontbijt,  9.00 uur H. Mis waarna een korte pauze. Daarna een Kisi-sessie met spel en catechese en het oefenen van de musical. Na de lunch was er corvee en Kisi-rust. De rest van de middag een actief programma, zoals bijv. een speurtocht, en het oefenen van de musical.
Na het avondeten volgde het avondprogramma met diverse activiteiten, zoals een spel of avondwandeling naar de uitkijktoren in de Kaapse Bossen. Ook mocht het kampvuur niet ontbreken.
Om 21.00 uur was het tijd voor het avondgebed en gingen de kinderen naar bed.

Van het bouwen van hutten is niets terecht gekomen. In het bos zaten namelijk veel grote en kleine padden. De kinderen gingen daar steeds naar op zoek, waardoor er geen tijd meer over was voor het bouwen van een hut. De meisjes hebben zelfs een heus padden-lied geschreven en gezongen. Getracht is om zoveel mogelijk de natuur bij de spelletjes betrekken, zij bedachten dat Padvinders ook naar padden zoeken.

Zondagmorgen zijn alle kinderen naar de Sint Martinuskerk in Doorn gelopen om daar de musical Jona nog een keer te oefenen en daarna ook aan een glunderende pastoor Zemann te laten zien. Deze musical zou eigenlijk worden opgevoerd tijdens het 25-jarig priesterfeest van pastoor Harrold Zemann, maar dat ging door corona toen niet door.

Met dank aan Kisi Kids Nederland voor het gebruik van de techniek, rekwisieten en ondersteuning van ons team.
Wij zijn dankbaar en voelen ons gedragen na een fantastische week met alleen maar blije kinderen.

Team Kisiclub

 

 

 

Foto’s: Marian van der Laan