Op zondag 12 februari gaan we het hebben over regels. Welke regels ken je en wat zou er gebeuren als er geen regels zouden zijn? Jezus is het niet altijd eens met de regels die mensen hadden… Vind jij regels soms ook niet leuk? Kom je gezellig meepraten?

Op 15 december 2022  hebben we bij Kleuterkerk alvast vooruitgekeken naar Kerstmis. Elke keer deden we een deurtje open en haalden de kinderen er een figuurtje uit die bij het kerstverhaal hoort. Ook Sinterklaas kwam tevoorschijn en daar moesten de kinderen om lachen! Ze dachten meteen aan cadeautjes! Met kerst ontvangen we ook een mooi cadeau: God laat zien hoeveel Hij van mensen houdt door de geboorte van Jezus.
We hebben daarna met elkaar dromenvangers gemaakt. Voor de allerkleinsten onder ons was dat nog een beetje moeilijk maar met hulp van papa en mama is het toch gelukt.

Voordat Kleuterkerk op 8 januari 2023 begon, waren er wegwijzers op verschillende plekken te vinden. Ze wezen de weg naar het Maria- altaar, de koffie en het fietsenrek. Toen hebben we het gehad over de ster die een wegwijzer was voor de drie Wijzen die op zoek waren naar de nieuwe Koning! We hebben mooie sterren gemaakt met elkaar. Het is gezellig om met elkaar samen te zijn en te knutselen. Vaak horen we wat de kinderen die dag nog meer gaan doen. Fijn om op deze manier de zondag met elkaar te starten.

Ook bij de oecumenische viering in de Maartenskerk, in de week van gebed voor de eenheid, hebben we met de kinderen gepraat over de schepping en alles wat God gemaakt heeft. In de bijbel lezen we dat er niet altijd goed gezorgd wordt voor alles… we hebben met de kinderen uit de opblaasbare wereldbol, die door de kerk heen gerold was over de hoofden van de mensen, lucht laten lopen en zagen hoe hij kleiner werd….. samen hebben we bedacht hoe we goed kunnen zijn voor de mensen en de wereld om ons heen. We hebben de wereldbol weer opgeblazen en versierd met regenbogen en hartjes om ervoor te zorgen dat we hoop blijven houden. Want God gaf de mensen ook weer een nieuwe kans met Noach.

Kleuterkerk is een korte interactieve viering voor alle kinderen t/m 6 jaar. Tijdens kleuterkerk steken we de kaars aan, vertellen we een mooi verhaal. We bidden met elkaar, delen wat lekkers en natuurlijk is er ook weer tijd om iets leuks te knutselen. Wat zal er deze keer in de grote knutselkist zitten? Iedereen is welkom! Tijd: 09.30 – 10.30 uur. Plaats: Ons Centrum, Dorpsstraat 15, Doorn (links naast de kerk). Meer info: Anne-karien Damen, annekarien.damen@gmail.com.