Tijdens de oecumenische vredesdienst ging Kleuterkerk over de mantel van Liefde. We hebben het over jassen gehad en hoe fijn het is om een warme jas te hebben. Die zondag was het prachtig zomerweer dus hoefden de kinderen geen jas aan. Nu we weer richting de herfst gaan moeten we weer een jas aan, dat vind niet iedereen even leuk. Maar een warme jas is wel heel fijn als het koud is.
We hebben onze eigen mantels gemaakt. We moesten ook nog denken aan superman. Die heeft een rode cape en zijn krachten krijgt hij door zijn cape. Een hele bijzondere mantel draagt hij. Op de foto zie je de hele mooie creaties die door de kinderen zijn gemaakt van papier.

Kleuterkerk stond in oktober in het teken van dierendag. De kinderen vertelden over hun lievelingsdieren en we hebben het gehad over scouting, waar een van de kinderen een speciale onderscheiding heeft gehad! Het verhaal van vandaag ging over de Wolf van Franciscus. Ik had een plaatje van de wolf mee die heel gemeen keek. De kinderen konden de wolf goed nadoen. Ze begrepen wel dat de mensen niet blij waren dat de wolf hun aanviel en de dieren opat. We hebben nagedaan hoe we een wolf zouden wegjagen als hij voor onze neus zou staan. Toch zag Franciscus dat de wolf eigenlijk de mensen niet pijn wilde doen maar heel veel honger had. Franciscus maakte de afspraak dat de mensen de wolf eten zouden geven en de wolf zou de mensen niet meer lastig vallen. De ogen van de wolf zagen er meteen heel anders uit en niet meer zo gemeen.
We hebben met gips onze eigen diertjes gemaakt en geschilderd. We moesten wel even geduld hebben omdat het gips moest drogen. Toen hebben we alvast een kaarsje aangestoken bij Maria om te danken voor de mooie momenten van de afgelopen week en ook te bidden voor wat de kinderen bezighoudt. Op de foto zien we de koffer van kleuterkerk, want de kist was er even niet. Het verhaal van Franciscus en de wolf komen uit het boek van Masahiro Kaysua, Franciscus en de wolf. Ik heb het verhaal gebruikt dat op de website van Geloven thuis staat. (Bron: https://www.geloventhuis.nl/2017/wie-is-bang-voor-de-wolf/vertellen/franciscus-en-de-wolf-van-gubbio.html )

Anne-karien Damen
Foto’s: Anne-karien Damen