Boodschappen doen met mooie katoenen zakjes, gemaakt uit restjes stof. Geen wegwerpzakjes, maar steeds opnieuw te gebruiken, gemaakt van lapjes die u nog hebt liggen. Als dat niet duurzaam is? Ze zijn handig , zakjes van verschillende grootte, met een koordje erdoor, en ze zien er nog leuk uit ook. We willen hier een parochie-actie van maken voor de zondag van de duurzaamheid (10 oktober). Wilt u meedoen?

Natuurlijk kunt u in deze zomer zelf thuis aan de slag en ze inleveren bij uw parochiecentrum. Gezelliger is misschien om tijdens de lange zomerdagen en -zomeravonden samen aan het werk te gaan. In Zeist, waar we op 7 oktober een groep klimaatpelgrims namens de kerken ontvangen,  is alvast een dag gepland om samen achter de naaimachine te gaan: woensdag  15  september vanaf 10.00 uur op het parochiecentrum. We hopen dat meer locaties dit willen organiseren en dat we in de kerken van onze parochie Sint Maarten op zondag 10 oktober samen stilstaan bij dit kleine gebaar, dat – zoals ik zelf merk bij het boodschappen doen-  toch uitstraling heeft. Samen als parochie een klein beetje profeet zijn, er samen een fleurig en positief teken van maken, dat is mijn droom.
Nelleke Spiljard, pastoraal werker