Op dit moment woedt er een verschrikkelijke oorlog waarbij helaas ook vele slachtoffers vallen. Onze machteloosheid en onvrede laat zich op heel veel manieren blijken: velen geven spontaan hulp, er worden wakes gehouden en er wordt gebeden om vrede.
Een ander symbolisch initiatief komt vanuit de Bredase klokkenluiders: de oproep om iedere maandagavond van 19.00 tot 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Dit initiatief werd ook in nieuwskanalen genoemd.

Als pastoraal team willen daar graag bij aansluiten. Aan alle locaties is gevraagd om ook hun kerkklokken elke maandagavond, tot nader bericht, te laten luiden. En laten we blijven bidden om vrede en dat de harten van hen die oorlog maken mogen worden omgebogen tot dialoog en respect.