1 t/m 4 juni en/of 29 juni t/m 2 juli

Chevetogne is een benedictijns klooster in de Ardennen, gespecialiseerd in oecumene met de orthodoxe, byzantijnse kerken. Zelf hebben ze twee kerken, een in de traditionele westerse kloosterstijl met vieringen zoals kloosters hier ook hebben; en een katholiek-byzantijnse kerk met vieringen afwisselend in Grieks en Kerkslavisch. Onze weekenden zijn Kerkslavisch.

Het weekend is van vrijdagochtend vroeg tot maandag eind van de middag, uit en thuis. Het is volpension (maar men doet er niet aan diëten).

Inhoudelijk wordt een aantrekkelijk programma geboden, maar men bepaalt zelf aan welke diensten en uitjes men meedoet. Mooie vieringen met hemelse muziek, mediteren, wandelen in de bossen, bezoek aan een nog niet zo lang geleden gestichte orde met broeders en zusters die gemiddeld nog geen 30 zijn, bezoek aan de Maria-bedevaartplaats Beauraing, etcetera. Voor hen die er nog niet eerder waren wordt een rondleiding verzorgd en men krijgt (per e-mail) een uitgebreide informatiemap.

De reis is vanaf Leersum 280 kilometer, die we maken met eigen auto’s (chauffeurs krijgen vergoeding). Dit lang weekend kost all-in: 210 euro (chauffeurs dus minder). Maximale groepsgrootte 18 personen (praktisch alle tweepersoonskamers). Inschrijving staat open voor iedere belangstellende.

Geïnteresseerd? Vraag informatie en een inschrijfformulier aan bij Bart van Soest, bart44@telfort.nl  of tel. 0343-452841. Het inschrijfformulier is ook hieronder te downloaden.

Deelnemers die nog niet eerder in Chevetogne waren krijgen voorrang, maar meestal blijft er voldoende ruimte voor enthousiaste recidivisten. Ik noteer de belangstellenden in volgorde van aanmelding. Betaling dient 8 weken voor vertrek binnen te zijn (resp. 6 april en/of 4 mei), omdat de optie op alle kamers tot die datum loopt.

Bart van Soest
Burg. Goudsmitlaan 1
3956 GS  Leersum

Zie ook de websites www.monasterechevetogne.com, www.tiberiade.be/nl/home.php en

http://www.sanctuairesdebeauraing.be/nl/