Chevetogne, een benedictijns klooster in de Ardennen, gespecialiseerd in oecumene met de orthodoxe, byzantijnse kerken. Van vrijdag 26 t/m maandag 29 juni respectievelijk van vrijdag 2 t/m maandag 5 oktober zijn er weer kloosterweekends (volpension).

Het klooster heeft zelf twee kerken, een in de traditionele westerse kloosterstijl en een katholiek-byzantijnse kerk met vieringen afwisselend in Grieks en kerk-Slavisch. Onze weekenden hebben diensten in het kerk-Slavisch. Deelnemers krijgen ruim van tevoren informatie over de byzantijnse vieringen, de iconen, de rituelen etc.

Bijzonder aan de weekenden is dat ieder voor zich bepaalt aan welke programmadelen wordt deelgenomen: mooie vieringen met hemelse muziek (byzantijnse en/of romeinse ritus), mediteren, wandelen in de bossen, bezoek aan de Tibériade (jonge kloosterorde), bezoek aan de Mariabedevaartplaats Beauraing. Ook is er een groepsgesprek met serieuze spirituele diepgang. Kortom, een programma vol innerlijke rijkdom en verstilling.

Deelnemers die nog niet eerder in Chevetogne waren, krijgen voorrang. Wacht niet te lang want de aanmeldingen van recidivisten stromen al binnen en belangstellenden worden in volgorde van aanmelding genoteerd. Betaling dient acht weken voor vertrek binnen te zijn; dan loopt de optie op alle kamers af.

Reisafstand: 280 km, met eigen auto’s (chauffeurs krijgen vergoeding). Kosten all-in: 215 euro.
Maximale groepsgrootte: 16 personen (hoofdzakelijk tweepersoonskamers). Schrijf bij voorkeur in met partner of vriend(in).

Geïnteresseerd: informatie/inschrijfformulier via bart44@telfort.nl of 0343-452841.

Bart van Soest, parochiaan Leersum

Zie ook www.monasterechevetogne.com, tiberiade.be of sanctuaires-beauraing.be.