Op 11 november stonden de kinderen oog in oog met een echte romeinse ridder in de St. Martinuskerk in Doorn. Het Martinus Kidskoor zongen prachtige Sint Maarten liedjes om het extra feestelijk te maken. De ridder vertelde wat hij had gedaan, maar was zich niet bewust hoe bijzonder hij eigenlijk was door zijn mantel te delen met een arme bedelaar.
Was dat nou echt zo bijzonder? Ja! Daarom zijn de kinderen in het voetspoor getreden van de ridder en hebben we in een optocht door de straat voedsel ingezameld voor de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. De bolderkar zat vol met allerlei voedsel: koeken, soep, appels, peren, mandarijnen, snoepjes…
De kinderen waren enthousiast en namen het voedsel in ontvangst langs de route. Ook werd er gezongen en maakte we lawaai om de aandacht te trekken. In de Koningshof stond er heerlijke soep klaar voor de ouders en de kinderen. Het was een mooie optocht in samenwerking met de Maartenskerkgemeente Doorn en de Ludenkapel!