In de Laudato si’-week kunnen we helaas niet samenkomen om te vieren, maar we kunnen onze verbondenheid met alles wat bestaat wel op anderen manier ervaren en vormgeven. Maak een Laudato si’ wandeling en/of geef je gebed mee aan broeder wind. Inspiratie hiervoor kunt u vinden in de Mariakapel in de tuin van de Sint Petrus’ banden in Driebergen. Daar ligt al het uitgewerkte materiaal, inclusief een uitdraai van de noveen.


Laudato si’ wandeling

Maak een meditatieve wandeling (bv met z’n tweeën) aan de hand van het Zonnelied van Franciscus van Assisi. De insteek van de wandeling is dat wij deel zijn van. Ook wij zijn stof van de aarde, ook wij ademen de lucht, ook wij bestaan grotendeels uit water. Het is een oefening in bewustwording van verbondenheid en afhankelijkheid. In de Mariakapel vindt u een boekje met de routebeschrijving, meditatieve teksten, gedichten en oefeningen. U kunt dit boekje ook hier downloaden:

Download PDF

 

Geef je gebed mee aan broeder wind

Paus Franciscus stelt in zijn boodschap de indringende vraag wat voor wereld we willen nalaten aan hen die na ons komen, aan de kinderen die nu opgroeien. U kunt uw wens, gebed, vraag of gedicht op een ‘Tibetaans gebedsvlaggetje’ schrijven en deze ophangen aan de waslijn ergens in de tuin van het parochiecentrum. Zo kunnen we al onze gebeden meegeven aan broeder wind, die alles en allen met elkaar verbindt.
In de Mariakapel liggen vlaggetjes en stiften (en desinfectiemiddel).


Bid mee op 24 mei om 12.00 uur

Doe mee met het bidden van het gemeenschappelijk gebed. Het idee is dat op zondag 24 mei om 12.00 uur lokale tijd, mensen overal ter wereld in verbondenheid met elkaar, met de schepping en met de meest kwetsbaren hetzelfde gebed uitspreken. Een aantal exemplaren van dit gebed ligt in de Mariakapel. Misschien kunnen we met een aantal mensen dit gebed bidden in de tuin.

Meer informatie over de Laudato si’-week vindt u hier op onze website.

Ik wens jullie allen een mooie Laudato si’ week.

Marjolein Tiemens-Hulscher