De inhoud van de werken van Bonhoeffer blijkt nog altijd uiterst actueel. Begin jaren dertig kwam het nazisme op, met Hitler als Führer. Maar ook de invloed van het communisme was zeer groot. De politieke context van onze samenleving is weliswaar anders, maar toch zijn er belangrijke overeenkomsten. De zorgen van toen zijn er ook nu.
Bonhoeffer wees daarom op het ontstaan van de kerk, die begonnen is met een Heer die geen plek had om zijn hoofd neer te leggen. Tegenover zijn naaste vrienden sprak hij zich uit over de grote vragen van de komende secularisatie over de mondigheid van de mens, over een a-religieus christendom, en over de plaats van de kerk in de wereld.
Deze lezing wordt mede gehouden in het kader van de Bonhoeffer herdenking.

Andere activiteiten zijn de voorstelling ‘Bonhoeffer, wie ben ik’ van Kees van der Zwaard op 2 oktober in de Maartenskerk en de Bonhoeffer-tentoonstelling in de Johanneskerk in Leersum gedurende de maand oktober.

Datum: Maandag 28 september 2020

Plaats: Koningshof, Kerkplein 1, Doorn

Tijd: 20.00 uur

Entree: vrijwillige bijdrage (richtlijn (€6,-)

Begeleiding: Ds. Teun Kruijswijk Jansen

Aanmelden: I.v.m. toegestane groepsgrootte bij Marjoke Limpens-Timmer via ontmoeten.en.verdiepen@pgdoorn.nl. U krijg bericht als u op de reservelijst komt te staan.