Zingen is belangrijk in elk mensenleven. En…… vrijwel iedereen kan zingen. In de Sint Lucasparochie wordt al een aantal jaar een Lieddag georganiseerd. De muziek wordt op een vlotte manier ingestudeerd voor sommigen bekend, voor anderen nieuw, maar in elk geval inspirerend en leuk om dat samen te doen.

De diepere betekenis van de liedteksten wordt uitgelegd, zodat de liederen meer zeggingskracht krijgen. Als het niet helemaal gekend is, niet erg, want thuis kun je de liederen met je dirigent in het koor verder instuderen om daarmee het eigen repertoire uit te breiden.

Wellicht heb je dat al eens ervaren, maar hoeveel plezier kun je hebben om met je eigen koor op stap te zijn,          kennis te maken met andere koorzangers en met hen zingen.

We sluiten de dag af met een kleine viering, waarin enkele van de ingestudeerde liederen van deze dag worden gezongen. Je gaat met een voldaan gevoel naar huis.

Voor al die mensen, die inspirerend, de koorzang in de kerken van de parochie ondersteunen, maar ook voor niet-koorleden organiseren we voor de 8e maal een Lieddag. Samen zingen is altijd een feest en u draagt daarmee bij aan het mooier maken van de vieringen.

Wij hebben een programma gemaakt met muziek voor koren van zowel jongeren als ouderen. Bijvoorbeeld uit de bundel “Om liefdes wil”, gewoon fijne muziek voor iedereen van alle leeftijden. We nodigen jou, je koor en alle zangliefhebbers uit om van harte hieraan deel te nemen.

Datum: zaterdag 14 maart.

Plaats: St. Catharinakerk, Langstraat 36-38, Barneveld.

Tijd: vanaf 09.30 inloop met koffie/thee. Om 10.00 beginnen we met zingen. Na de korte Vespers +/- 15.30 uur is het nog even napraten en is het afgelopen.

Meenemen: Lunchtpakket. Voor koffie/thee wordt gezorgd.

Aanmelden: uiterlijk 29 februari  bij Jos van Vliest, josv.vliet@hetnet.nl. Voor de koor-contactpersonen: Graag bij aanmelden aantal deelnemers per stemgroep opgeven. Niet-koorzangers kunnen zich rechtstreeks opgeven met opgave van stemsoort.

Meer info: Nelleke Spiljard, n.spiljard@parochie-sintmaarten.nl