Er zijn steeds meer mooie initiatieven online. Deze ontvingen we van de Verrijzeniskerk van Maarssen.

In de Verrijzeniskerk van Maarssen is, in de vorm van minicolleges, afgelopen zondag een begin gemaakt met een  virtueel leerhuis over Exodus. Hans Boerkamp verzorgde de inleiding op het boek Exodus. Het minicollege is te bekijken op Kerkdienstgemist.nl RK Verrijzenisgemeenschap
Bij dit minicollege hoort ook een samenvatting van de betreffende delen van het boek dat Jonathan Sacks over het boek Exodus geschreven heeft.

Virtueel leerhuis over Exodus
Mozes was een van de grootste leiders in de wereldgeschiedenis. Hij heeft een slavenvolk bevrijd en het naar een nieuw land gebracht. Hoe hij dat deed staat beschreven in het Bijbelboek Exodus. Jonathans Sacks, opperrabbijn in Groot-Brittannië, heeft er een commentaar over geschreven. Aan de hand van dit boek geven vijf theologen online minicolleges over de bevrijding van een slavenvolk onder leiding van Mozes.

Mocht u een handleiding bij de colleges willen ontvangen, stuur dan een mailtje naar secretariaat@verrijzenisgemeenschap.nl. U wordt dan tevens op de hoogte gehouden van de voortgang van het project.

Veel leerplezier.