Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart kunt u gaan kijken naar de musical Jakob. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Na 6 maanden repeteren is het bijna zover: het koor kent de liederen uit het hoofd, het combo speelt de sterren van de hemel en de acteurs kunnen hun teksten dromen. Kortom we zijn bijna gereed om iedereen het verhaal van Jakob te laten beleven. Komt dat zien!

Vanaf 1 maart kunnen er toegangskaarten gereserveerd worden voor de uitvoeringen op 29, 30 en 31 maart 2019. Via de site www.musicalwoudenberg.nl van de musical kan je de gratis kaarten bestellen. (Na de voorstelling is er een collecte om de kosten te dekken). De uitvoeringen zijn in De Voorhof, Nico Bergstijnweg 139, Woudenberg. Tijd: vrijdag 29 maart 19.30 uur, zaterdag 30 maart 19.30 uur                                                                                en zondag om 14.30 uur en 18.30. uur. Wacht niet te lang met het                                                                                   reserveren want op= op.

Het levensverhaal van Jakob, zoals we dat in het Bijbelboek Genesis tegenkomen, kan het verhaal van iedereen zijn. Het kent herkenbare momenten van twijfel, angst, radeloosheid, pijn en verdriet. Van jaloezie, onmacht, leugen en bedrog. Maar ook van hoop, geloof en liefde. Jakobs verhaal is ons verhaal. De vraag: “Wie is Jakob?” staat centraal in deze musical.

Wie is die man, die het eerstgeboorterecht op een slimme manier in handen kreeg? Die zijn bijna blinde vader de zegen met een lafhartige verkleedpartij ontfutselde. Die alle familieverhoudingen op het spel zette en moest vluchten voor de woede van zijn broer. Die God bij Bethel op een indringende wijze in zijn leven ontdekte. Die tot over zijn oren verliefd werd op Rachel, de jongste dochter. Maar die een koekje van eigen deeg kreeg toen hij de morgen na de bruiloft ontdekte: “En zie… het was Lea!”. Die Laban te slim af was en als een rijke schaapherder voelt dat hij terug moet naar het land van belofte. Wie is Jakob? Een mens waarin we ons kunnen herkennen. Een mens waarmee God toekomst maakt: Israël.

Ook deze musical is geschreven door Gerard van Amstel en Gerard van Midden.

De stuurgroep bestaat uit:
Hilde de Ronde(regie)
Angelique Martina-Spies(regie)
Diane Kegler (contact met koor en dirigent)
André van Dijk (techniek en financiën)
Petra Meeuwse (muziek, combo)
Sierd Smit (voorzitter)