De afgelopen vier jaar is in de zomerperiode het Zomergasten programma in de Schermerij georganiseerd, een serie lezingen voor iedereen die niet op reis gaat, maar er toch even uit wil.

Wij zijn heel blij dat het is gelukt om ook dit jaar een Zomergasten programma te organiseren!

Het is een alternatief programma waarbij een gevarieerd gezelschap van muzikaal talent bereid is om een optreden te verzorgen in het Atrium van de Schermerij. Het zal plaatsvinden gedurende de schoolvakanties op dinsdagmorgen van 21 juli tot 25 augustus van  10:30 tot ongeveer 11:45 uur, met in de pauze een kopje koffie of thee. Zomergasten wordt u aangeboden door drie Leersumse kerken en Vrienden van de Schermerij. Het volledige programma vindt u hieronder.

Bewoners van de Schermerij en de Residentie en andere belangstellenden zijn van harte welkom de optredens bij te wonen. Vanwege de Coronacrisis zijn er in overleg met QuaRijn randvoorwaarden opgesteld die strikt opgevolgd moeten worden. Zo kunnen de bewoners van de Schermerij plaatsnemen achter de balustrades rondom het Atrium en voor de andere belangstellenden zijn er een aantal zitplaatsen beschikbaar in het Atrium, op veilige afstand van elkaar en van de optredende musici. Een belangrijke voorwaarde is dat mensen met gezondheidsklachten, die kunnen duiden op Corona, niet toegelaten kunnen worden en verzocht worden thuis te blijven. Mensen van buiten de Schermerij worden bij binnenkomst door de aanwezige gastdames en -heren ontvangen en geïnformeerd over de andere randvoorwaarden.  De toegang is gratis en helaas kunnen wij u dit jaar geen vervoer aanbieden.

De voorbereidingsgroep van Zomergasten

Programma

  • 21 juli                         Engelberg Kwartet
  • 28 juli                        Accordeonspelers, familie Molenaar
  • 4 augustus                Jeanine en Josephine
  • 11 augustus               HillSide, met als thema ‘het weer’
  • 18 augustus              Living Song
  • 25 augustus              Wim Platteeuw, piano