Onze bedevaart naar Ierland begon op 27 mei 2022.  Daniëlle Visser uit de St. Lucasparochie en Driebergenaren Hermine van der Ven en Mariam Avedesian  gingen mee, samen met nog ruim 40 medepelgrims. Op zoek naar de oorsprong van de missionering van ons land door o.a. St. Willibrord, die vanuit Ierland met 11 medemonniken het geloof in Christus en het Evangelie bracht. Voor Ierland is dat St. Patrick. Ierland heeft een heel rijke katholieke traditie. Dat vind je terug in mooie kathedralen, kloosters, het graf van St. Patrick, Brigida’s bron en musea. Natuurlijk hebben we ook prachtige natuurgebieden gezien; de Burren, Connemara en de kliffen van Moher. Ierland is echt een heel groen land! Het weer was ons goed gezind; alleen af en toe een buitje regen als we in de bus zaten!
Het was een inspirerende, bijzondere pelgrimstocht, waardevol door de mooie verhalen van mensen, de onderlinge sfeer en de aandacht voor elkaar.
We hebben genoten.
Mariam Avedesian en Hermine van der Ven, parochianen Driebergen