Graag stel ik mezelf voor als de nieuwe coördinator van het Lindenhuis, vanaf 1 juli. Marian van Giezen, 60 jaar, wonend in Houten (maar tussen 2002 en 2017 woonde ik in Zeist). Mijn drie kinderen zijn het huis uit en ik ben momenteel mantelzorger voor mijn vader, bij wie ik in huis woon.

Ik heb er veel zin in om in het Lindenhuis aan de slag te gaan. Dat zal in juli eerst voor 10 uur per week zijn (om mijn huidige werk in Utrecht netjes te kunnen afronden) en vanaf 1 augustus voor 20 uur per week. Eigenlijk is dit een heel geschikt moment om als nieuwe coördinator te beginnen: na anderhalf jaar op een veel lager pitje draaien vanwege corona en startend op een moment dat heel Nederland wegens zomervakantie op een lager pitje gaat draaien, is dit een prima tijd om me rustig in te werken en een aantal activiteiten zo nodig opnieuw op poten te zetten.

De inloophuizen in Zeist zijn niet geheel nieuw voor mij. Vooral inloophuis Vollenhove ken ik al lang van vrij nabij. Ten tijde van de oprichting ervan werkte ik in de RK parochies van Zeist en hield ik me o.a. bezig met het raakvlak van kerk en samenleving. Zodoende kwam ik in die tijd regelmatig voor overleg in Vollenhove. Later, toen ik inmiddels ander werk deed, kwam ik er weer terug als vrijwilliger voor het uitgiftepunt van de Voedselbank. Dus hoewel ik het Lindenhuis als specifieke locatie nog niet heel goed ken, ben ik er toch ook niet geheel vreemd.

Momenteel werk ik als predikant in één van de Utrechtse protestantse kerken. Ook in mijn huidige werk ben ik betrokken bij inloopactiviteiten, het werven en aansturen van vrijwilligers, gastvrouwen en -heren, het samen bedenken van aansprekende activiteiten, contacten met bezoekers en vrijwilligers. Maar hier is het maar een klein onderdeel van wat ik doe. Het trekt me om van deze ‘krenten in de pap’ nu mijn belangrijkste bezigheid te maken, naast een aantal voor mij nieuwe dingen, zoals intakegesprekken voor Voedselbank en Leerkansen. Ook zie ik uit naar de samenwerking met mijn drie collega-coördinatoren van de andere inloophuizen.

Ik hoop zowel veel bezoekers van het Lindenhuis te leren kennen als ook veel (nieuwe?) vrijwilligers (o.a. vanuit de Zeister kerken)! Dus graag tot ziens!

Marian van Giezen