Als je op een dieptepunt zit, wil je nog maar een kant op: omhoog! Maar soms is het niet verkeerd om op die bodem ook eens goed rond te kijken. En een beetje na te denken: hoe ben je daar gekomen, wat doe je er? Hoe nu verder? In de Veertigdagentijd zoek je bewust je basis op, de vaste grond onder je bestaan. Daarom is ons thema voor deze Veertigdagentijd ‘Over de bodem’. De Israëlieten trokken over de bodem van de zee naar het beloofde land. Misschien heb je zelf zo’n diepe doortocht meegemaakt of sta je ervoor.
Tim en Wies dragen bodem-verhalen aan uit de Bijbel, spannend en hoopvol. Nelleke maakte er prachtige gebeden bij die je helpen met kinderen na te denken over moeilijke tijden. De verhalen en gebeden komen, samen met het bijpassende Veertigdagen wekenversje van Marjet, bij elkaar bij de simpele, sterke kijktafel(s) die Ellie maakte voor deze periode.
Meike vond het thema ‘over de bodem’ terug in prentenboeken en kinderboeken. Ze laat zien hoe je verhalen zelf na kunt spelen! En doe je liever een bordspel, knutsel dan met Edith je eigen ladderspel en speel je omhoog van de bodem. We wensen je een diep-zinnige Veertigdagentijd!

Meer info: www.geloventhuis.nl

Marjet, Tim, Meike, Nelleke, Wies en Edith