Met m’n gepakte tas op de rug, o.a. gevuld met een Bijbel, benodigdheden voor de Ziekenzalving of H. Communie aan huis, kan ik sinds de eerste week van de lente al fluitend op de fiets heel Zeist door op weg naar parochianen hier en daar.

Toen ik vanaf half december ervoor koos om wekelijks vaker vanuit het parochiecentrum in Zeist te werken en meestal op die dagen dan ook hier afspraken maakte voor ziekenzalvingen, biechtgesprekken en andere zaken; bleek m’n auto al snel een hindernis i.p.v. praktisch. Oplossing: een fiets! Net zoals ik in 2015 tijdens m’n pastorale stage in Arnhem deed.

Al snel bleek na even rondvragen door Raquel Greeven-Diaz van het centraal secretariaat in Zeist, dat onze parochiaan en vrijwilliger Harrie, van Klusbedrijf Harrie van Dijk, een fiets kon regelen.

Met veel dankbaarheid en blijdschap fiets ik nu met veel plezier door Zeist en zie ik uit naar de vele ontmoetingen die ik onderweg mag hebben.

Pastor Johan Rutgers, pr.