Voor het vijfde jaar op rij organiseert de R.-K. Kerk in Nederland een Nationale Roepingenweek. In elk bisdom en bij verschillende religieuze gemeenschappen zijn er activiteiten of vieringen waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven centraal staat.
Diverse seminaries, ordes en congregaties en nieuwe bewegingen houden tijdens de Nationale Roepingenweek Open Dagen. Ook het Ariënsinstituut nodigt van harte jonge mensen uit die erover denken of het priesterschap wellicht iets voor hen is. Belangstellenden kunnen voor meer informatie over de mogelijkheden contact opnemen met rector P. Kuipers: rector@ariensinstituut.nl.

Doel van deze speciale week is het fundamentele belang te benadrukken van bijzondere roepingen voor de Kerk. Dat gebeurt jaarlijks op Roepingenzondag, maar deze dag komt door de viering van de Eerste Heilige Communie en andere zaken steeds meer onder druk te staan. Daarom een hele week op een ander moment in het jaar, namelijk rond het hoogfeest van de heilige Willibrord, patroonheilige van de Nederlandse Kerkprovincie en het Aartsbisdom Utrecht.

 

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab