Op drie zaterdagmiddagen in oktober zijn er weer Gilde-rondleidingen in de neogotische St. Josephkerk. Deze kerk met een lange geschiedenis heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de katholieke gemeenschap van Zeist. De rondleidingen hebben een verschillend karakter en worden aangepast aan uw interesse. Op 1 oktober wijden Gildegidsen u met name in in het bijzondere interieur van onze kerk met topstukken uit het rijke roomse leven. De schatkamer met relikwieën staat ook op het programma. Op 8 oktober gaat de aandacht uit naar de kunstzinnige glas-in-lood ramen van Willem Mengelberg met Bijbelse voorstellingen, maar ook veel hedendaagse symboliek.
De laatste Gilderondleiding dit jaar zal zijn op zaterdag 22 oktober. Alle rondleidingen duren 1,5 à 2 uur, met mogelijkheid tot napraten bij een kop koffie of thee.

Verzamelen bij ingang kerk, Rozenstraat 20
Aanvang; 14 uur
De kosten bedragen € 2,50, en kinderen t/m 12 jaar betalen € 1,-; alleen contante betaling. Aanmelden is niet nodig.