Voor Wijkinloophuis Zeist-West wordt gezocht naar een Beoordelaar Voedselbank op vrijwillige basis. Een beoordelaar kijkt of mensen in aanmerking komen voor ondersteuning door de Voedselbank.

Stichting Kerk en Samenleving biedt op 4 plekken in Zeist een gastvrij onderkomen aan de wijkbewoners. Zij kunnen er terecht tijdens de inloopuren voor een kop koffie, een goed gesprek of een spelletje. Ook worden er verschillende activiteiten aangeboden zoals naai- en taallessen.
Daarnaast worden er beoordelingen voor de Voedselbank gedaan waarbij gekeken wordt of mensen in aanmerking komen voor ondersteuning. Het betreft het checken van inkomen en uitgaven die vervolgens ingevoerd worden in het systeem waar de Voedselbank mee werkt.

Wat ga je doen?

• Het uitvoeren van 3- maandelijkse beoordelingen voor klanten van de Voedselbank
  • Signaleren, beknopt beschrijven in het dossier en het doorgeven van achterliggende problematiek aan de coördinator van het wijkinloophuis

Wat breng je mee?

• Je kunt secuur werken
  • Je kunt goed luisteren
  • Je bent betrouwbaar en houdt verkregen, vertrouwelijke informatie voor je
  • Een VOG (kosten worden gedragen door de stichting)

Kennis en vaardigheden

• Kennis over het digitale systeem waarin de Voedselbank werkt (na training) en ermee kunnen werken
  • Kennis over de regels die de Voedselbank hanteert (na training)

Tijdsbesteding
In overleg, 2 uur per week.

Plaats in de organisatie
Coördinator wijkinloophuis is aanspreekpunt en stuurt de vrijwilliger aan.

Wat biedt het inloophuis

• zinvolle plezierige bezigheid
    nieuwe contacten
  • voldoening