Op de avond van 15 maart 1345 werd in Amsterdam door een zieke man een hostie uitgebraakt en vervolgens in het vuur gegooid, alwaar het de volgende ochtend weer onbeschadigd en kraakwit werd uitgevist. Nog altijd lopen gelovigen jaarlijks op een zaterdagnacht medio maart de zogeheten Stille Omgang, ter ere van de wonderhostie. Ze praten niet, ze zingen niet, ze lopen als het ware een stiekeme processie, zoals eens katholieken door de straten van Amsterdam schuifelden in reformatorische tijden.
De Stille Omgang is dit jaar in de nacht van 21 op 22 maart en begint met een eucharistieviering in de O.L. Vrouwekerk aan de Keizersgracht. Vanuit onze parochie rijdt een bus. De kosten van vervoer bedragen 6 euro. U kunt zich voor vervoer en meer informatie aanmelden bij broedermeester J. Dieduksman, telefoon 0343-511142.