Op 19 mei jl. organiseerde de Raad van Kerken Doorn in samenwerking met de Iona-groep Utrechtse Heuvelrug een informatie- en toerustingsbijeenkomst voor de vrijwilligers die betrokken zijn bij het stiltecentrum voor Oekraïense vluchtelingen in de Sint Martinuskerk. De banier met Oekraïense kleuren en een verwelkomingstekst werd gepresenteerd door Irina, een vluchtelinge uit Oekraïne, die voor het ontwerp ervan heeft gezorgd. Inmiddels hangt de banier op zijn plaats.

De vele vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer optreden in de kerk als stiltecentrum, zijn afkomstig uit de verschillende bij de Raad aangesloten kerken.

Aan de Sint Martinuskerk is een banier bevestigd voor het Stiltecentrum voor de Oekraïense vluchtelingen en ieder die het fijn vindt: een kaarsje opsteken, van de iconen genieten, koffie of thee, een gesprek.. maandag, woensdag en vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur. welkom!

Namens de werkgroep, Jeanette van Osselen

Foto’s: Teun Kruijswijk Jansen