In maart zouden we samen met de Voorhof ook een oecumenische leerdienst houden. Maar omdat er geen mensen de kerken mogen bezoeken en we dus ook niet na afloop onder het genot van een kopje koffie kunnen na-evalueren gaat deze niet door. Daarvoor in de plaats houdt ds. Maarten-Jan Kooistra nu een stiltedienst die uitgezonden wordt via de Kerk-Tv stream van de Voorhof.

Volgens de werkgroep V&O die deze dienst verzorgt ligt het niet zo in de protestante genen om stil te zijn, stiltedienst…?  We houden meer van ‘zingen uit volle borst’, en een goede (niet al te lange) preek.

Toch willen we ter voorbereiding op Pasen een stiltedienst vieren. Wees gerust, het zal niet alleen maar stil zijn. Maar verstilling werkt wel verkwikkend voor de ziel. En in de stilte worden we geconfronteerd met onszelf, met onze diepste gedachten en gevoelens. Goed om deze voor God te brengen! Hij brengt heil en zegen.

Van harte aanbevolen.

Wanneer: zondag 21 maart om 19:00 uur