In aanloop naar de Sint Maarten Parade in Utrecht sieren prachtige lichtsculpturen de Sint-Catharinakathedraal. Deze bakens van licht en saamhorigheid zijn vorig jaar gemaakt door kunstenaars en Utrechters uit alle wijken en vormden toen het hart van de Parade.

In samenwerking met de Sint-Catharinakathedraal toont Museum Catharijneconvent, dit jaar voor de vijfde keer, de lichtsculpturen van de Sint Maarten Parade. De kunstwerken zijn geïnspireerd op de lampionnen waarmee kinderen op 11 november langs de deuren gaan. Kom langs om de bijzondere kunstwerken te bekijken en je te verwonderen over de verb(l)indende verhalen die de beelden vertellen!

Data: zaterdag 14 oktober t/m woensdag 8 november 2023
Tijd: dinsdag – zaterdag 12.00-17.00 uur; zondag 14.00-16.00 uur
Locatie: Sint-Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36 in Utrecht
Toegang: gratis, reserveren is niet nodig

Sint-Maarten als symbool van verbinding
De tentoonstelling is onderdeel van de festiviteiten die worden georganiseerd rondom de feestdag van Sint Maarten. De lichtsculpturen vormen een eerbetoon aan deze stadsheilige van Utrecht. Hij deelde zijn mantel met een bedelaar en werd daarmee een symbool van barmhartigheid en solidariteit. In de vaste tentoonstelling Feest! Weet wat je viert van Museum Catharijneconvent heeft Sint Maarten al heel lang een plek. Door de samenwerking met de Parade verbindt het museum materieel erfgoed (voorwerpen) met immaterieel erfgoed (tradities). Met de tentoonstelling in de kathedraal wil het museum actief bijdragen aan de nieuwe Sint Maartentraditie van samen delen en Utrechters met elkaar verbinden.

Voor meer informatie over de Parade en overige Sint Maarten activiteiten in de stad, kunt u terecht op de website van de Ronde van Sint Maarten