The Passion, de muzikale vertelling over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus en uitgezonden sinds 2011, krijgt een doorstart.
Vanaf 2021 zal The Passion door KRO-NCRV worden uitgezonden. De muzikale vertelling wordt nog actueler, intiemer, krijgt een regionale vertaling en zal worden verlengd: van dag één van de 40-dagentijd, Aswoensdag, tot en met Eerste Paasdag.

Vertrouwd en vernieuwd
“Wij geloven dat dit universele verhaal over de liefde voor de ander betekenis heeft voor alle Nederlanders”, aldus Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV. “De afgelopen editie die in het teken stond van de onzekerheid in corona-tijden, benadrukte dat Nederland behoefte heeft aan verbinding, hoop en inspiratie die dit paasevenement biedt. Daarom wil KRO-NCRV The Passion voortzetten, met steun van de Protestantse Kerk in Nederland. Zowel in de gaststad, als op andere plekken in ons land.”

Elfde editie
The Passion beleeft in 2021 haar elfde editie. In voorgaande jaren was het paasevenement te zien in onder andere Rotterdam, Leeuwarden, Enschede en Amersfoort. Medio oktober wordt bekendgemaakt welke stad in 2021 The Passion mag ontvangen. In april van dit jaar werd het programma ten gevolge van de coronamaatregelen uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller en trok live 2,7 miljoen kijkers.