Theatervoorstelling over de prijs van vrijheid. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding heeft Kees van der Zwaard zich verdiept in de laatste uren van Dietrich Bonehoeffer. Bonhoeffer was een perdikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen; slechts 39 jaar oud.

Bonhoeffer deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela. Hij zocht antwoord op de vraag: ‘Wie ben ik?’
In de gevangenis, met de dood voor ogen, vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid en overgave, om liefde. In brieven aan zijn ouders, zijn vriend en zijn verloofde en later ook in gedichten deed hij daarvan verslag.

In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij componeert en improviseert een tegenstem. Ook zij zal als Bonhoeffer’s verloofde Maria onbereikbaar nabij zijn.

Deze activiteit wordt gezamenlijk door de geloofsgemeenschap St. Andries, de Johanneskerk en de Maartenskerkgemeente georganiseerd.

Datum: Vrijdag 2 oktober 2020

Plaats: Maartenskerk, Kerkplein, 3941  HV, Doorn. Ook thuis te volgen via livestream

Tijd: 20.00 uur

Entree: € 10,-

Begeleiding: Marjoke Limpens-Timmer

Aanmelden: I.v.m. de toegestane groepsgrootte bij Marjoke Timens-Timmer via ontmoeten.en.verdiepen@pgdoorn.nl. U krijgt bericht als u op de reservelijst komt te staan.