Theo Nederstigt is mede-oprichter van de Stichting Vluchtelingenkinderen en houdt zich bezig met asielzoekers die nog geen status hebben. Hij is ook betrokken bij de 1 eurowinkel in Driebergen. De opbrengst wordt besteed aan asielzoekers om in hun onderhoud te voorzien of een opleiding te volgen.
De Stichting is gevestigd in Driebergen maar werkt in de hele regio. Zo is de Stichting financieel en anderszins betrokken bij de woning op het Zusterplein waar vrouwelijke asielzoekers worden opgevangen.

Tijdens de bijzondere bijeenkomst op zondag 26 september jl. in de kerk van de Broedergemeente luisterden we, voordat de winnaar bekend werd gemaakt, eerst naar indringende verhalen van vertegenwoordigers van de Bahá’í, de Oeigoeren en de Gülenbeweging, volkeren en groepen die in het land van herkomst en ver daarbuiten vervolgd en bedreigd worden. Moedige mensen die hier hun verhaal vertelden.

Daarna werd de vredesduif door Linda Otterman (winnaar van de vredesduif van het afgelopen jaar) overgedragen aan Theo Nederstigt. Het juryrapport kan je hieronder downloaden.

Jeannette van Andel

Foto: Maarten Bos

Download Juryrapport vredesduif Zeist