Ondanks het slechte weer kwam men afgelopen zondag 27 november in groten getale naar de St. Josephkerk te Zeist waar, voor het eerst, een heuse Top 2000 viering plaatsvond.

Parochianen uit diverse geloofsgemeenschappen, mensen uit onze wijk-inloophuizen, bewoners van Bartiméus, gelovigen uit de PKN en parochianen (veel jongeren) die we al even niet meer hebben gezien, kwamen deze middag meevieren. Het was hartverwarmend om zoveel mensen te mogen verwelkomen.

Onder de noemer “Milk and Honey” zong een groep gepassioneerde en getalenteerde jongeren – onder uitstekende pianobegeleiding van Melle van Huystee en begeleid door Melissa Zijsling – verschillende (pop)songs binnen de thema’s geloof, hoop en liefde. De liedjes werden geïntroduceerd door pastoor Harrold Zemann en pastoraal werker Nelleke Spiljard, door middel van mooie, verbindende teksten en persoonlijke verhalen van de mensen die een liedje hadden ‘aangevraagd’. De jongeren werden bijgestaan door zangeres Pearl Jozefzoon, die het nummer “Oh Happy Day” begeleidde en meezong, en ook nog een solonummer ten gehore bracht.

Tijdens de viering werden o.a. “Pianoman” (Billy Joel), “La vie en rose” (Edith Piaf), “Dancing Queen” (ABBA) en een Disney medley gespeeld, en daarbij konden de jongeren op veel enthousiasme rekenen vanuit de kerk. Er werd meegezongen, -geklapt en stiekem zelfs een beetje -geswingd. Maar ook een lezing, het aansteken van een kaarsje en de zegen waren voor iedereen bijzondere momenten.

Wegens het grote succes – na afloop een staande ovatie met een daverend applaus en veel complimenten – kijkt de organisatie (in handen van Marianne van der Laan en Melissa Zijsling) vooruit naar mogelijke toekomstige, muzikale vieringen, zoals bijvoorbeeld The Passion. Hierbij wordt (jong) talent aangemoedigd zich aan te melden! Dit kan via Instagram @milkandhoneynl of door te mailen naar marianvanderlaan1951@gmail.com.

Het geeft ons Hoop, Geloof en Liefde!

Team Top 2000 en Milk and Honey

Foto’s: Fred Elberse