Op Aswoensdag was het zover: de eerste editie van de digitale Vastenactie nieuwsbrief voor de parochianen in Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude was een feit.

Met de start van de 40 dagentijd, op weg naar Pasen houden we in onze kerk traditiegetrouw de Vastenactie. Het is een periode van naar elkaar omkijken, ver weg en dichtbij. Een periode waarin we ons meer dan anders verbonden voelen met elkaar en dat komt tot uiting in alle activiteiten die normaal plaatvinden om geld voor de Vastenactie in te zamelen.
Vorig jaar brak midden in de vastentijd, de coronacrisis uit. Lange tijd konden we niet naar de kerk. Wie zou toen hebben gedacht dat er ook nu weer geen “normale” Vastenactie kan worden gehouden?

Ondanks alles wilde de werkgroep Vastenactie Woudenberg een manier vinden om in deze periode toch verbondenheid met elkaar te ervaren. En, ondanks de lastige omstandigheden waar we zelf in zitten, solidair zijn met diegene die het nog veel moeilijker hebben dan wij.

Om toch een bijzondere periode van de 40 dagentijd te maken, heeft de werkgroep Vastenactie bedacht om de parochianen uit Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude een digitale nieuwsbrief toe te sturen. Elke zondag van de vasten ontvangen ze de brief in hun inbox. We zijn heel blij dat onze werkgroep Vastenactie voor het maken van deze nieuwsbrief is uitgebreid met Marja van der Horst!

Naast informatie over de Vastenactie, besteden we in de brief aandacht aan een Bijbelverhaal, waar Marja van der Horst elke week een korte bezinning bij schrijft. Omdat de vastentijd een periode kan zijn om bewust om te gaan met voedsel kiezen we Bijbelverhalen waarin het thema voedsel een rol speelt. En bij dat Bijbelverhaal zoeken we dan ook een bijpassend recept om die week te proberen.

Verder zit er elke week in de nieuwsbrief een puzzel. Voor elke ingezonden oplossing wordt een euro gevraagd voor extra inkomsten voor de Vastenactie en daar staat natuurlijk tegenover dat er prijzen kunnen worden verdiend.

En als laatste promoten we via de nieuwsbrief ons “winkeltje”. Normaal wordt in de hal van de kerk van alles aangeboden. Die mogelijkheid hebben we nu natuurlijk niet, maar via de nieuwsbrief kunnen mensen toch de bekende producten als viooltjes en jam bestellen.

We hopen dat onze nieuwsbrief bijdraagt aan een inspirerende 40 dagentijd, waarin wij ons verbonden voelen met elkaar en met de mensen elders in de wereld die wij willen ondersteunen door hen te laten bouwen aan hun toekomst.

De werkgroep Vastenactie H. Catharinakerk