Met ingang van 25 september jl. zijn er een aantal maatregelen voor de kerken verder versoepeld. De belangrijkste versoepelingen zijn:

• Anderhalve meter afstand wordt gepaste afstand in kerk en parochiecentra.
  • Samenzang is weer toegestaan en koren mogen weer zingen.
  • Vooraf reserveren en ook registratie zijn niet meer noodzakelijk.

Het houden van anderhalve meter afstand is voor de kerken omgezet in een advies voor gepaste afstand, mits er in het kerkgebouw ook vóór en tijdens de viering voldoende geventileerd kan worden.
Kerkgangers wordt uitdrukkelijk gevraagd om rekening met elkaar te houden zowel bij het kiezen van een plaats als bij het lopen door de kerk. Om de gastvrijheid te vergroten kan een gedeelte van de kerk worden gereserveerd voor (kwetsbare) mensen die nog graag de 1.5 m. afstand willen bewaren.

Samenzang is weer toegestaan. Ook koren mogen weer in volledige samenstelling zingen, op voorwaarde dat zij de regels van het RIVM voor koren en zangensembles volgen. Dat betekent o.a. dat koorleden nog 1.5 meter afstand tot elkaar houden. Ook de GvL mag weer worden gebruikt.

Vooraf reserveren voor een viering en registratie zijn niet meer noodzakelijk. Bezoekers van vieringen hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien omdat dit niet past bij het karakter van de kerk. Er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen mensen die wel of niet gevaccineerd zijn. (Paus Franciscus noemt vaccineren ‘een daad van liefde: voor jezelf, voor onze families en vrienden en voor alle volkeren.’)

Bij het binnengaan van de kerk/parochiecentrum graag wel je handen desinfecteren.