Op zondag 31 oktober zal Antoine Bodar, rector van de Friezenkerk, om 10.00 uur voorgaan in de eucharistieviering in deze mooie kerk, die een geschiedenis heeft die teruggaat tot de achtste eeuw. Voor Nederlandse pelgrims en bezoekers is het een plaats van ontmoeting en bezinning. In de afgelopen 30 jaar is de kerk ingrijpend gerestaureerd. Maar om deze plek in Rome voor de lange termijn te behouden blijven er verbeteringen nodig. Stichting Vrienden van de Friezenkerk zet zich hiervoor in. We willen u vragen om ons daarbij te helpen.

KRO-NCRV zendt de eucharistieviering vanuit de Friezenkerk in Rome uit. U kunt thuis mee vieren met de gemeenschap in de kerk aan de rand van het Sint-Pietersplein. Een unieke mogelijkheid om u even verbonden te voelen met deze bijzondere Nederlandse gemeenschap in het centrum van de wereldkerk.

Fototekst:
Antoine Bodar: “Een bezoek aan de Friezenkerk is voor veel Nederlanders een van de hoogtepunten van hun verblijf in Rome. Met de steun die we vanuit Nederland ontvangen kan dit bedehuis in het hartje van Rome blijven bestaan.” Foto: Margot de Jong.

Sluit u aan bij de Vrienden van de Friezenkerk door u aan te melden via www.friezenkerk.nl/vrienden. De minimale donatie is € 25,- per jaar, of steun de stichting met een eenmalige gift: scan de qr-code en doneer rechtstreeks.