Vieringen liveblog2020-03-25T16:16:21+01:00
di 6april 2021

(Online) vieren, reserveren en liturgieboekjes

6 april, 2021|Centraal, Corona liveblog, Nieuws, Nieuwsbrief, Uitgelicht nieuws, Vieringen liveblog|

De eucharistievieringen voor de parochies Sint Maarten en Sint Lucas worden elke zondagmorgen om 11.00 uur, via een livestream vanuit de St. Josephkerk in Zeist, uitgezonden.

U kunt de viering via deze link meevieren: https://dashboard.dienstmeekijken.nl/stjosephkerkzeist.
Ook op een later tijdstip zijn de vieringen via dit kanaal nog te bekijken. De liturgieboekjes kunt u onderaan deze pagina downloaden.


Hoe reserveer ik voor een viering?
Nu er nog maar 30 personen bij  een viering aanwezig mogen zijn, is het noodzakelijk dat u een plaatsje reserveert.  In dit overzicht is per locatie aangegeven wat er van u verwacht wordt.

Doorn, vieringen vanaf zondag 25 april 
In de week waarop de weekendviering plaatsvindt, moet u van te voren reserveren.
U kunt een plaats reserveren van maandag t/m donderdag voorafgaand aan de viering:
*Telefonisch bij het secretariaat, 0343 – 412148 de telefoon wordt dagelijks afgeluisterd.
*U kunt zich ook per mail aanmelden, ans@martinus-doorn-langbroek.nl.
Vermeld bij uw aanmelding: uw naam en telefoonnummer, het aantal mensen van dezelfde huishouding dat naar de kerk komt, eventuele bijzonderheden zoals slechthorend, gebruik makend van een rolstoel of niet naar voren kunnen lopen voor de Communie.
Indien er meer mensen zijn die willen deelnemen, dan op basis van het toegestane aantal mogelijk is,( 30 personen ) vindt er een toewijzing plaats.

Driebergen
Reserveren kan door een bericht te sturen naar hennie@schutijser.nl graag met vermelding van uw naam, aantal personen en uw telefoonnummer. Mw. Schutijser is vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 ook telefonisch bereikbaar, op 0343 5122 23. Als het maximum aantal van 30 kerkgangers is bereikt krijgt u de mogelijkheid in te tekenen voor de eerstvolgende zondagsviering.

Leersum
Om een viering bij te kunnen wonen kunt u deze vanaf vijf dagen voorafgaand aan de betreffende viering reserveren. U doet dit door een mailtje te sturen naar w.middelplaats@ziggo.nl of te bellen naar telefoonnummer (0343) – 452768. Op dat nummer een boodschap inspreken mag ook. Vermeld bij uw reservering uw naam, het aantal personen uit een huishouden waarmee u komt én uw telefoonnummer. Zo kunnen we u bellen wanneer het maximale aantal kerkgangers is bereikt.
Mocht u hebben gereserveerd en onverhoopt zelf verhinderd zijn, meldt dat dan s.v.p., zodat er niet onnodig een plaats wordt vrijgehouden terwijl er wellicht iemand anders moest worden teleurgesteld.

Maarn
Graag van tevoren aanmelden door een mail te sturen naar jan-annique@planet.nl. Vermeld hierbij uw naam en telefoonnummer. U kunt ook bellen: 06-22965400. Aanmelden voor de viering op vrijdag kan tot uiterlijk donderdag voorafgaand aan de viering tot 18.00 uur. Aanmelden voor de viering op zondag kan tot uiterlijk vrijdag voorafgaand aan de viering. Als zich meer parochianen aanmelden dan het protocol toelaat dan wordt de betreffende parochiaan bovenaan de lijst van de viering van de week erna geplaatst.

Woudenberg
U kunt een plaatsje reserveren door op maandag t/m donderdag voorafgaand aan de viering een mail te sturen naar vieringcatharinakerk@gmail.com. U kunt ook bellen op de woensdag voorafgaand aan de viering tussen 09.00 en 12.00 uur: 033-2863343.

Zeist
U kunt een plaats reserveren door van maandag t/m donderdag voorafgaand aan de viering tussen 10.00-12.00 uur te bellen met het secretariaat, 030-6922113. U kunt ook een mail sturen naar emmaus@parochie-sintmaarten.nl.  (Voor de viering op donderdag kunt u bellen/mailen t/m woensdag). Vermeld bij het onderwerp: ‘Kerk reservering’. Vermeld ook uw naam, telefoonnummer, het aantal mensen van dezelfde huishouding dat naar de kerk komt, en eventuele bijzonderheden zoals slechthorend, gebruik makend van een rolstoel of niet naar voren kunnen lopen voor de Communie.

 

Liturgieboekjes
De liturgieboekjes zullen, zodra deze beschikbaar zijn, op deze pagina worden geplaatst, zodat u deze kunt downloaden. Het is niet toegestaan om deze liturgieboekjes elders online te publiceren.

Download liturgie zondag 20 juni 2021

 

 

 

 

 

 

 

do 25maart 2021

Avondgebed woensdag 24 maart 2021

25 maart, 2021|Vieringen liveblog|

Pastor Johan Rutgers verzorgde in de vooravond van het hoogfeest van Maria Boodschap (Aankondiging van de Heer) het avondgebed.

Nu de kerken (bijna) allemaal weer open zijn voor maximaal 30 mensen, stopt het pastoraal team met het avondgebed.
In de Veertigdagentijd is er elke dinsdagmorgen van 9.30-10.00 uur een online bezinning (begeleiding door pastoraal werkers Fred Kok en Antoinette Bottenberg). Thema: De werken van barmhartigheid. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Fred Kok, fred.kok@stlucas.nu.
Na Pasen, op weg naar Pinksteren, zal opnieuw een online bezinning worden aangeboden. Thema: De  gaven van  de Geest. De pastores nemen je in 25 minuten mee door het thema van die ochtend (zonder uitwisseling). Om 10.00 uur kan je de groep verlaten, als je wil napraten, dan kan je nog even online blijven. Je hoeft niet alle keren mee te doen, je kan aansluiten wanneer je wil. Ook hiervoor aanmelden bij Fred Kok, fred.kok@stlucas.nu.

wo 10maart 2021

Avondgebed woensdag 10 maart

10 maart, 2021|Vieringen liveblog|

Nelleke Spiljard, pastoraal werker, verzorgde vanavond het avondgebed verzorgen. Zij ging voor bij een oecumenische vesperviering in Kerkelijk Centrum Zeist-West. Thema: ‘Een groene stip op de horizon’. Dit avondgebed, met als extra prachtige pianomuziek, van Gertjaap Kardol, is nog te beluisteren via Kerkomroep. Klik op deze link: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10518  selecteer de viering en luister mee.

 

di 9maart 2021

Digitaal avondgebed stopt na Pasen

9 maart, 2021|Nieuws, Oude berichten, Vieringen liveblog|

Het pastoraal team verzorgt nog twee keer op woensdagavond om 19.00 uur via onze facebookpagina een avondgebed of bezinningsmoment. We hopen van harte dat u met ons mee viert. Dit avondgebed is later ook terug te kijken op deze pagina van onze website.

Johan Rutgers, priester, zal op woensdag 24 maart het avondgebed verzorgen.

 

 

vr 5maart 2021

Avondgebed woensdag 3 maart 2021

5 maart, 2021|Vieringen liveblog|

Vanavond was ik aan de beurt om de meditatie te verzorgen. Omdat ik om 19.00 uur ook, samen met ds. Mariëlle Jochemsen, voorging in een vesper vanuit de Dorpskerk in Maarsbergen, wilde ik de link naar die viering vanaf mijn telefoon plaatsen. Het is mij niet gelukt. Excuus! Thuis, vanaf mijn computer, lukt het nu wel. Helaas wordt het geluid na een kwartier ‘wiebelig.’ De komende weken blijven wij oecumenische verspers vanuit Maarsbergen streamen. U kunt de vesperviering hier terugkijken: https://www.youtube.com/watch?v=LGbZtdPYxZk

Diaken Marcel Sarot

 

za 6februari 2021

‘Code rood’: livestream eucharistieviering gaat niet door

6 februari, 2021|Vieringen liveblog|

Beste mensen,

In deze periode van “lock down” zenden wij wekelijks de eucharistieviering uit vanuit de parochiekerk van Achterveld. Voor deze zondag, 7 februari,  is “code rood” afgekondigd met het dringende advies niet de weg op te gaan. Na overleg hebben wij besloten de eucharistieviering vanuit Achterveld te laten vervallen. Wij hopen dat u hiervoor begrip hebt. Wij willen niet onnodig teveel risico’s lopen en ook zorgvuldig met onze vrijwilligers en pastores omgaan. Wij hopen dat u deze ochtend kunt aansluiten bij de KRO op NPO2 (10.00 uur).
De misintenties die zijn gevraagd worden meegenomen naar volgende week.

Wij wensen u alle goeds en hopenlijk tot volgende week zondag!

do 28januari 2021

Avondgebed woensdag 27 januari 2021

28 januari, 2021|Nieuws, Vieringen liveblog|

Pastoor Harrold Zemann las in het avondgebed uit het evangelie van Marcus, waarin Jezus spreekt over Licht dat ons gegeven is, maar wat niet altijd zichtbaar is. Zeker in deze coronatijd is dat Licht , aldus pastoor Zemann, voor veel mensen niet altijd zichtbaar. Heel veel van wat ons Licht geeft, mag niet meer.

Het avondgebed werd semi-live uitgezonden op onze facebookpagina en kunt u hier nog bekijken.

wo 20januari 2021

Avondgebed 20 januari 2021

20 januari, 2021|Vieringen liveblog|

Diaken Marcel Sarot verzorgt vanavond, in de week van Gebed door de Eenheid, het avondgebed. Het thema van deze week is: Blijf in mijn liefde. De Raad van Kerken heeft voor vandaag ook een viering aangereikt. Het thema van deze viering is: Samen bidden. Diaken Sarot volgt in dit avondgebed zoveel mogelijk de teksten en gebeden van die viering.

vr 11december 2020

Eucharistieviering zondag 13 december 2020

11 december, 2020|Nieuws, Vieringen liveblog|

De eucharistieviering van zondag 13 december zal om 11.00 uur live vanuit de St. Josephkerk in Zeist worden uitgezonden. Pastoor Harrold Zemann gaat voor. Klik hier om de viering live te volgen via ons YouTube-kanaal van de RK parochies St. Maarten en St. Lucas of om de viering op een later tijdstip te kunnen bekijken.

Het liturgieboekje voor deze viering kunt u hieronder downloaden. Het is niet toegestaan het liturgieboekje elders online te publiceren.

Download Liturgie zondag 13 december
vr 4december 2020

Eucharistieviering zondag 6 december 2020

4 december, 2020|Vieringen liveblog|

De eucharistieviering van zondag 6 december zal om 11.00 uur live vanuit de St. Josephkerk in Zeist worden uitgezonden. Pastor Johan Rutgers gaat voor. U kunt deze viering volgen via ons YouTube-kanaal

Het liturgieboekje voor deze viering kunt u hieronder downloaden. Het is niet toegestaan het liturgieboekje elders online te publiceren.

Download Liturgie zondag 6 december
Ga naar de bovenkant