Heeft u al vakantieplannen? Ik mijmer en bedenk me wat ik zoek in de vakantie. Even los van alles, rust, geen gedoe. Leven van dag tot dag, ontspanning, buiten zijn, maar ook avontuur, dat is wat in mij opkomt. Mooie landschappen, andere culturen en mensen passeren mijn geestesoog. Ik bedenk me dat je hiervoor niet naar exotische oorden hoeft te vliegen. Europa, zelfs Nederland, heeft dit allemaal te bieden en is treinend, fietsend, lopend of met de auto te bereizen.

Vakantie zorgt bij veel mensen voor een CO2-piek. Wist u dat je, om de CO2-uitstoot van een retourtje Bali te compenseren, 1000 bomen per persoon moet planten? Vliegen, ook binnen Europa, heeft een enorme impact op het milieu en de leefomgeving van omwonenden van vliegvelden.

‘Even wat minder voor een ander’, was de slogan van de vastenactiecampagne. Bent u bereid om minder (of niet) te vliegen om zo mede zorg te dragen voor ons gemeenschappelijke huis? Laat ons dat s.v.p. weten in een kort persoonlijk stukje van maximaal 100 woorden, stuur dat naar het e-mailadres centraleredactie@parochie-sintmaarten.nl.

Wij wensen u een fijne vakantie.

Marjolein Tiemens-Hulscher, namens de werkgroep Duurzaam geloven, Sint-Maarten