Project omschrijving

Door Marijke van Soest-Sikken, St. Andrieskerk Leersum

Actualiteit
Eerste Hulp voor groene prutsers

Relevantie
Klimaat verandering: Hoe bereik je mensen die nog helemaal niet bezig zijn met duurzaamheid met groene tips? Gwen Jansen kocht zelf zendtijd bij SBS en gaat nu het land door met de “Green Make Over”. “Ik was niet happy met al die negatieve berichten over het klimaat.”

Uit de encycliek van paus Franciscus Laudato Si’ (Geprezen zijt Gij)
Rechtvaardigheid tussen de generaties. Het begrip algemeen welzijn sluit ook de toekomstige generaties in. De internationale economische crisissen hebben op een meedogenloze wijze de schadelijke gevolgen laten zien van miskenning van een gemeenschappelijk levenslot waarvan toekomstige generaties niet mogen worden uitgestoten. Men kan niet meer spreken van duurzame ontwikkeling zonder solidariteit tussen generaties. Het is een lening, een lening die elke generatie krijgt en die moet doorgegeven worden aan de volgende generatie. Een integrale ecologie bezit deze ruime kijk.

Voorbede

Goede God, wij bidden dat het bewustzijn mag groeien bij heel veel mensen die nog niet bezig zijn met duurzaamheid; dat ze de weg van samenwerken met positieve kracht inzetten. Laat ons bidden.