Project omschrijving

Marjolein Tiemens-Hulscher, St. Petrus’ Banden Driebergen

Aanleiding/actualiteit
Een dierenarts op Curacao gaat een keer per week met tropische vogels de klas in en vertelt daarbij over het belang om de vogels en andere dieren te beschermen (Trouw 7 maart). Naomie Smits vertelt over haar aardrijkskundeles over kleding aan groep 8 (Trouw 4 maart). Zij krijgt het voor elkaar dat de kinderen beseffen dat er een verhaal achter het T-shirt zit dat ze dragen. De kinderen zijn erdoor geraakt en en komen zelf op het idee dat ze best nog een jaar langer met hun trui kunnen doen.

Relevantie
Deze vrouwen dragen op een geweldige manier bij aan de bewustwording omtrent duurzaamheid bij kinderen.

Uit de encycliek Laudato Si’ van Paus Franciscus (Geprezen zijt Gij)
Maar zij zijn opgegroeid in een context van een zeer hoge consumptie en welvaart, zodat het rijpen van andere gewoonten wordt bemoeilijkt. Daarom staan wij voor een educatieve uitdaging. [  ]. Er zijn opvoeders die in staat zijn de pedagogische wegen voor een ecologische ethiek opnieuw te ontwerpen, zodat zij effectief helpen te groeien in solidariteit, verantwoordelijkheid en zorg, gebaseerd op medeleven.

Voorbede
We bidden voor alle mensen die zich inzetten voor de bewustwording omtrent duurzaamheid bij de jeugd. En we bidden voor de jongeren, dat zij mogen groeien in solidariteit, verantwoordelijkheid en zorg, gebaseerd op medeleven.