Afgelopen zondag was er een Woord- en gebedsviering die verzorgd werd vanuit de werkgroep Liturgie van de Catharinakerk. De werkgroep is onlangs uitgebreid met 3 nieuwe parochianen. Een aantal weken terug werd een Franciscusviering verzorgd door Angelique Martina-Spies en nieuwe aanwinst Trees van Leur. Deze zondag was het de beurt aan een geheel nieuw duo: Trees Meijer en Angel Rubio López.
Zij hadden een mooie viering voorbereid met als thema ‘Doe wat jij kunt’ met daarin veel aandacht voor het Woord, gebed afgewisseld met mooi pianospel en zang.

De lezingen van dit weekend werden duidelijk uitgelegd en vertaald naar onze huidige tijd. Zo schreef men vroeger over ‘het planten van een zaadje dat dan moet ontkiemen in ons hart’, maar zou je tegenwoordig kunnen zeggen dat we een programma downloaden op onze harde schijf dat vervolgens z’n werk moet doen in ons hart. Hoewel de onderwerpen van de lezingen uiteenlopend leken werd tijdens de overweging duidelijk dat er wel degelijk overeenkomsten waren.
Naast de lezingen van het weekend kwam natuurlijk ook nog het verhaal van Sint Maarten voorbij. Dat verhaal is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met onze Sint Maarten Parochie.

De aanwezige parochianen waren enthousiast over de viering en we zijn blij met de nieuwe aanwinsten in de werkgroep. We wensen hun en ons nog vele mooie vieringen toe.

De locatieraad